Oktatók

Széman Zsuzsanna

Kedves Hallgató!

Ha egy szóval kellene bemutatnom magam, akkor a kíváncsiság kifejezést választanám. Az új dolgok megismerése, felfedezése hajtott több évtizedes nemzetközi és hazai kutatói pályafutásom során. Az idősödéssel kapcsolatos demográfiai, gazdasági, társadalmi kihívásokat, az egyes területek összefüggéseit kerestem. Bármerről is közelítettem meg a problémát, a középpontban mindig az ember állt. A kihívásra válaszként a gyakorlatban alkalmazható megoldásokat kerestem és évtizedeken keresztül modellprogramokat dolgoztam ki. Így jött létre a ma már az idősellátás szerves részeként működő házi jelző rendszeres segítség, a több településen alkalmazott idősbarát lakás, vagy a Skype Care.

Ezt a kíváncsiságot szeretném a tananyag során „elhinteni”. Célom, hogy Ön, mint hallgató a legfrissebb tudás birtokába jusson és egyben kíváncsivá váljon. A tananyagban szereplő külföldi és magyar jó példák mentén elgondolkodjon: itt ez a probléma, hogyan lehetne ezt megoldani, hogyan lehetne másként megoldani?

A különböző kurzusok, tananyagegységek célja ezért mindig egy: legyen innovatív. A feladatoknak így sokszor nem a minősítés, az osztályozás a célja, hanem kreativitásra alkalmas készség elsajátítása. Nemcsak az adott nehézséget (akadályt?) lesz képes innovatív módon kezelni, de az összefüggések felismerésével Ön is képessé válik jövőbeli stratégiát tervezni.

Őszintén remélem, hogy ez a célom megvalósul, és a tananyagot végig kíváncsisággal tanulja. Remélem azt is, hogy a tananyagból „kilép” és az internet nyújtotta lehetőségekkel élve „kikacsint az idősödő világra”.

Kapcsolat

Email: szeman.zsuzsanna@public.semmelweis-univ.hu

Fogadóóra: előzetesen emailben történő egyeztetés alapján

Széman Zsuzsanna

Tróbert Anett Mária

Asztalos Bernadett

Patyán László

Last modified: Thursday, 4 November 2021, 3:54 PM